Dubí prodalo diskutované pozemky na Cínovci. Vyroste tu fotovoltaika
Ilustrační foto
Teplice

Cínovec – Pozemky bývalých Rudných dolů na Cínovci jsou prodané. Město Dubí tak po dlouhých peripetiích a dohadech s několika zájemci nakonec podepsalo smlouvu s firmou Fioranogroup z Poděbrad. Ta se v mezičase jednání přejmenovala na společnost FVE Cínovec. Důvodem bylo její propojení s mladoboleslavskou společností Ariete Group a společný záměr obou firem vytvořit na cínoveckém pozemku fotovoltaickou elektrárnu.

Společnost Fioranogroup byla v pořadí pátým zájemcem o pozemky bývalých Rudných dolů. Když dubští zastupitelé letos koncem února odsouhlasili ukončení všech jednání se společností Sparus, která už složila pětimiliónovou zálohu, vyzvala dubská radnice pátého zájemce, společnost Fioranogroup. Důvodem ukončení jednání se Sparusem byly podle vedení města nestandardní postupy společnosti při projednávání kupní smlouvy a neustálé oddalování termínu jejího podpisu. Záloha byla společnosti vrácená.

„Oslovili jsme Fioranogroup hned začátkem března, abychom věděli, zda jejich zájem o pozemky trvá,“ informoval starosta Petr Pípal. „V polovině března se firma ozvala a zároveň složila požadovanou zálohu. V souvislosti se svým záměrem vybudovat na pozemcích fotovoltaiku se spojila se společností Ariete Group a pozemek nakonec koupila pod novým jménem FVE Cínovec. Kupní smlouvu na prodej pozemků podepsali zástupci společnosti koncem dubna.“

Město podle Pípala prodalo pozemky bývalých Rudných dolů za 49,523 miliónu korun. Tedy cca o milión více než byl jejich odhad. Zbylou část peněz za prodej převedla firmaměstu minulý týden. K otázce, zda vedení městaplánuje vytvoření parkovacích ploch, které podle některých zastupitelůs prodanými pozemky budou na Cínovci chybět, Petr Pípal uvedl, že je to bezpředmětné.Podle něj na pozemcích parkovalypokaždé maximálně tři, čtyři automobily. Jedna z tamních komunikací navíc poskytuje krajnici širokou 4,5 metru, což je podle starosty dost místa pro parkování i desítek automobilů.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru