Čarodějnice ve Fojtovicích v roce 2022. Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Teplicko - V noci z úterý 30. dubna na středu 1. května nastane Filipojakubská noc spojená s pálením čarodějnic. Doba, kdy už naši předkové pálili ohně na ochranu před nečistými silami. Pohanský svátek vznikl na základě víry, že tyto síly vládnou o Filipojakubské noci větší mocí než jindy a čarodějnice, které míří na sabat, poletují v povětří. Z toho se ujal i název Noc čarodějnic. Dnes se z této tradice stala vyhledávaná společenská akce, kterou milují děti i dospělí.

Kam se můžete vydat na pálení čarodějnic na Teplicku? Tady je několik tipů.

Pátek 26. dubna

Hrobčice – od 16 hodin v mateřské škole. Na programu je zkrášlovací salón pro malé čaroděje a čarodějky. V 17 hodin se vydá průvod s Moranou na fotbalové hřiště. Tady se budou opékat vuřt a k dobré náladě bude hrát kytarové duo FóPá Teplice.

Sobota 27. dubna

Zabrušany – od 14 hodin u rybníku Heřman. V programu vystoupí od 15 hodin Přelet MS Blovice, Lady Birds, Petra Černocká a Petr Kocman. Přichystané jsou soutěže pro děti a zábava v režii Divadla V Pytli.

Dubí – ve 14 hodin startuje stezka se soutěžemi pro děti s doprovodem na cestě ke vstupu k Paraplíčku. V cíli jsou přichystané odměny. Od 17.30 pokračuje program v areálu Na Rudolfce. Kromě upálení čarodějnice vystoupí hudební skupina Flash, k dispozici budou stánky s občerstvením.

Teplice – od 15.30 na Doubravce. Na programu jsou soutěže a hry, pěvecká a taneční vystoupení, čarodějnické líčení, strašidelné sklepení, diskotéka, vystoupení rytířů, opékání vuřtů, ukázka palných zbraní, bublinová dílna a další akce.

Bystřany - od 16 hodin na hřišti tamní školy. V plánu je Soutěž i nejkrásnější čarodějnici, občerstvení a o hudbu se postará DJ Milan.

Kladruby – od 16 hodin na tamním hřišti. Občerstvení, soutěže pro děti, opékání špekáčků.

Úterý 30. dubna

Bílina – od 15 hodin na stadionu FK. Chybět nebudou soutěže pro děti, opékání vuřtů, upálení čarodějnice, občerstvení, zvolení nejhezčí masky, živá hudba, hasičská pěna a další překvápka.

Novosedlice – od 15.30 na fotbalovém hřišti. Zábava, soutěže a opékání vuřtů. K dobré náladě budou hrát skupiny Maxíci, Dlouhej flám a Voice.

Bžany – od 16 hodin před fotbalovým hřištěm. Pro děti jsou připravené hry, soutěže a odměny. Na hranici se budou upalovat vuřty a nejošklivější čarodějnice získá od pořadatelů sladkou dobrotu.

Proboštov – od 16 hodin v areálu Pohodlíčko. Animační program, čarodějnické soutěže, opékání vuřtů, stánkový prodej občerstvení a ukázky techniky hasičů. V 18.30 je naplánováno upálení čarodějnice.

Srbice – od 16 hodin na odpočinkové zóně. Opékání čarodějnických špekáčků, k dispozici bude občerstvení a o zábavu se postará Divadlo V Pytli.

Háj u Duchcova – od 16 hodin u Sokolovny. Děti budou plnit čarodějnické úkoly, upálená bude čarodějnice Hajomíra, k dispozici bude občerstvení  a rozdělovat se budou drobné odměny pro nejhezčí masky.

Ledvice – od 16 hodin v areálu SK Viktorie. Na programu je čarodějnický průvod, show u ohně, opékání vuřtů, stavění májky, zpívání s kytarou a pro masky odměny.

Moldava – od 16 hodin pod spodní přehradou. Opékání vuřtů, pivo, limo, guláš.

Modlany – od 16 hodin. Účastníky čeká tanec, zábava, soutěže, písničky, vyhodnocení nejhezčí masky, stavba májky, malování na obličej, občerstvení.

Hostomice – od 17 hodin vyrazí od školy průvod na fotbalové hřiště. Připravené jsou soutěže o kouzelné ceny, občerstvení a DJ Kuba bude hrát až do půlnoci.

Krupka – od 17 hodin v restauraci Na Střelnici. Na programu je rej v maskách, skákací hrad, opékání vuřtů, soutěže pro děti a zapálení vatry.

Měrunice – od 17 hodin vyrazí průvod od úřadu. Cestou na fotbalové hřiště jsou pro děti nachystané soutěže a úkoly. Každý přinese malou vyrobenou čarodějnici, které pak společně upálí. Připravená je odměna pro nejhezčí čarodějnice, stavba májky a její zdobení, opékání špekáčků a občerstvení.

Světec, Štrbice – od 18 hodin na hřišti ve Štrbicích. Pálení čarodějnic, opékání vuřtů.

Žalany – od 16 hodin na dětském hřišti v horních Žalanech. Pro děti bude připravená trampolína, skákací hrad, soutěže. Chybět nebude občerstvení a cukrová vata.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru