Foto: Celní správa ČR
Teplice

Ústecký kraj - ​Zatímco jedno odpoledne zajistili ústečtí celníci při silniční kontrole padělky obuvi, druhý den vpodvečer zasahovali v nelegální herně, kde zadrželi kvízomaty i hotovost.

V minulém týdnu si celníci vytipovali na dálnici D8 u Lovosic ke kontrole osobní vozidlo VW Sharan s polskou registrační značkou, aby prověřili, zda v něm není převáženo zboží uniklé celnímu dohledu či vybrané výrobky (např. lihoviny, cigarety). Při kontrole zavazadlového prostoru objevili obuv, u které vzniklo důvodné podezření, že se jedná o zboží porušující některá práva duševního vlastnictví.

Foto: Celní správa ČR

V kartonových krabicích se nacházelo 12 párů sportovní obuvi a 36 párů pantoflů zn. Nike, které zpracováním, balením i cenou neodpovídaly originálním výrobkům. Celníci padělky a napodobeniny obuvi v hodnotě téměř 50 tisíc korun, vyčísleno v ceně originálů, zajistili a převezli do skladu. Dvaapadesátiletého cizince čeká správní řízení. 

Foto: Celní správa ČR

Následující den svedli celníci úspěšný boj také s nelegálním hazardem. V chomutovské provozovně typu pohostinství zadrželi tři technická herní zařízení ARTUSEN v hodnotě 270 tisíc korun, k jejichž provozování nebyla udělena patřičná povolení. K tomu ještě 15 klíčů a hotovost ve výši 1 700 Kč.

Foto: Celní správa ČR

Zadržené automaty byly převezeny do skladu celní správy. Provozovateli hrozí pokuta ve správním řízení až do výše 50 milionů korun.    

Foto: Celní správa ČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru