Výstraha: V pondělí přijde silný vítr, varují čeští meteorologové
Ilustrační foto: CC0
Teplice

ČR – Výstrahu před silným větrem, který přijde nad téměř celé území České republiky v pondělí dopoledne a skončí až během úterky, vydal Český hydrometeorologický institut.

V pondělí 4. března začne vát čerstvý jihozápadní až západní vítr. Bude doprovázený nárazy větru 15 až 25 m/s. To je v přepočtu 55 až 90 kilometrů v hodině. Bude nejsilnější zejména při přechodu fronty kolem pondělního poledne. V úterý 5. března odpoledne bude vítr slábnout.

Meteorologové vydali doporučení ke zmírnění následků: V úvahu přicházejí poškození stromů a lesních porostů, možná vzniknou i menší škody na budovách. Hrozí nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi, možné jsou komplikace v dopravě.

Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Dbejte zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezte túry a nevydávejte se zejména do hřebenových partií.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru