Lázeňská sice letos nebude, ale připravený je Víkend malých akcí
Většina akcí se odehraje u Zahradního domu v Teplicích. Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Teplice – V řadě zahájení teplických lázeňských sezón, kdy bohatý program každoročně přitahuje do města návštěvníky z okolních okresů, bylo to letošní bohužel zrušené. Muzikanti se ale nevzdali. Chtějí hrát, zpívat a setkat se konečně s publikem naživo. Proto, v rámci určitého uvolnění vládních opatření, vznikl nápad připravit na tři poslední květnové dny Víkend malých akcí. Na jeho organizaci se kromě sdružení Malá Paříž podílela skupina Blue Rocket, severočeští filharmonici, restaurace Pod Lampou a Rock s Mácou.

Bohatý program, který má alespoň částečně eliminovat letošní pauzu v řadě velkolepých slavností, začíná v pátek 29. května, v 11 hodin, v centru Teplic, konkrétně v Krupské ulici. Zahraje tady duo Kateřina Rousová a Pavel Houfek a v rámci pouličního hraní se představí také uskupení Tři v klobouku. Akce bude zpříjemňovat atmosféru ve středu města až do 15 hodin. Ve 20 hodin přijdou na řadu Hard Colony a Blue rocket, kteří zahrají v Truck Stop Clubu na Novosedlické ulici.

Sobotní program 30. května začne v 16.30 na terase restaurace Pod Lampou. Jako první vystoupí francouzský kytarista Alex Glizé. V 18 hodin ho vystřídají se svým swingovým repertoárem Hot Sisters. Na terase restaurace Hvjezda se v 18 hodin rozjede koncert teplické kapely Grafit, která zahraje skladby Deep Purple, Nazareth, Boston a dalších. V altánu u Zahradního domu se od 18. hodiny přeneseme do tónů klasické hudby. Koncertní vystoupení Smyčcového kvarteta Milana Galyáše vystřídá v 19 hodin North Czech capella přednesem děl Vivaldiho a Mozarta.

Alternativní zahájení lázeňské sezóny vyvrcholí v neděli 31. května u Zahradního domu v Zámecké zahradě. V 15 hodin vystoupí duo dvojčat Lamošových Hot Sisters a v 16 hodin usedne k nástroji známý teplický klavírista Gejza Sendrei. Toho v 17.30 vystřídá hudební soubor La Belle Vie. Finále nedělního večera pak bude patřit od 18.30 skupině Sarah & The Adam a v 19.30 kapele Furyant.

Pro navození sváteční atmosféry se do útrob lázeňského města rozjedou v neděli pojízdní kejlíři a hudebníci Divadla V Pytli, jehož herci v kostýmech budou k vidění v různých částech města. Chybět nebude ani kočár pro romantickou vyjížďku Teplicemi.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru