Na hřbitov choďte za světla a s doprovodem, doporučují strážníci
Ilustrační foto
Teplice

 

Bílina – Blíží se Dušičky a následně vánoční svátky a v těchto obdobích navštěvují lidé daleko častěji hřbitovy. Bílinští strážníci apelují na návštěvníky, aby si dávali pozor na zloděje. 

“Hřbitovy nejčastěji navštěvují senioři. Na podzim se brzy stmívá, a to nahrává kdejakým lapkům nebo lupičům. Prevencí může být docházení na hřbitov v doprovodu a za dostatečného světla,” doporučil ředitel Městské policie Bílina Petr Kollár s tím, aby si lidé na hřbitov nebrali na sebe šperky nebo nenosili vyšší obnos peněz.

Cílem zlodějů však nemusí být přímo osoba, ale třeba její vozidlo. “Nešvarem je ponechání věcí viditelně v autě. Lidé například vyjedou na nákup a cestou zpět se zastaví na hřbitově. Tašky v autě lákají zloděje, který je nejčastěji odcizí rozbitím bočního okénka. Způsobená škoda je pak v některých případech vyšší než hodnota odcizené věci,” vysvětlil ředitel.

Zabránit přepadení nebo zcizení věcí mohou návštěvníci hřbitova svou všímavostí. “Jakmile uvidí podezřelé osoby, ať ihned volají strážníky. Hlídka na místě vše prověří a může zabránit nepříjemnostem. Strážníci samozřejmě na hřbitově budou hlídkovat i namátkově,” upozornil Petr Kollár.

V případě napadení strážníci nedoporučují, aby se senior snažil ubránit, útočník ho pak může ještě více zranit. Dobrým pomocníkem může být takzvaný osobní alarm, tedy přívěsek na klíče, který po stisknutí tlačítka začne hlasitě houkat.

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru