Strážníci v Bílině díky kamerám zabránili opilci, aby někoho ohrozil při řízení
Městská policie Bílina. Ilustrační foto: e-teplickoc.z / Michal Hrdlička
Teplice

Bílina - Díky rozsáhlému kamerovému systému v ulicích města dokáží strážníci předcházet nebezpečí i sledovat osoby, které se nechovají zrovna předpisově.

Díky kameře uviděla obsluha dvě osoby, které se ve večerních hodinách pohybovaly u auta u garáží v Sídlišti Za Chlumem. Na obrazovce byl muž, který cosi popíjel z lahve a chodil vrávoravým krokem. Jen o chvíli později obě osoby usedly do auta a odjížděly z místa. Dříve než stačili svou jízdou kohokoli ohrozit, zastavili je strážníci. Dechová zkouška potvrdila, že v lahvi nebyla limonáda, ale alkohol. “Naměřili jsme nejprve 0,87 promile alkoholu v dechu, po několika minutách už 0,89 promile. Navíc jsme zjistili, že řidič u sebe nemá řidičský průkaz, protože mu byl zadržen kvůli řízení vozu pod vlivem drog,” popsal ředitel Městské policie Bílina Petr Kollár. Případ si převzala policie.

“Obsluhu kamerového systému může hlídka v terénu například poprosit o sledování osoby, která ji uniká. Velmi dobře jsou však kamery využité i naopak. Když obsluha vidí páchání přestupku nebo trestního činu, upozorní hlídku a ta se okamžitě vydá na místo. Kamerový systém nám pomáhá při práci a přispívá ke zvyšování bezpečnosti ve městě,” uvedl ředitel Městské policie Bílina Petr Kollár.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru