Ilustrační foto
Teplice

Ústecký kraj, Litoměřicko - Litoměřičtí policisté evidují v poslední době stále více případů, kdy podvodníci využívají kontaktních údajů z inzerátů, vydávají se za kupující a snaží se prodejce různými způsoby manipulovat k provedení nestandartních plateb nebo poskytnutí údajů k platební kartě.

Trpkou zkušenost s výše uvedeným jednáním má 46letý muž ze Štětí, který nabízel prostřednictvím internetových inzertních portálů k prodeji lyžařskou helmu za 500 korun. Na inzerát se mu ozval údajný zájemce, který předstíral zájem o nabízené zboží. Poškozenému zaslal odkaz na přepravní společnost a ten po jeho otevření zvolil z nabídky svou banku v domnění, že byl přesměrován na stránky svého bankovního ústavu.

Zde se přihlásil a vyplnil veškeré přihlašovací údaje do svého bankovnictví, čímž umožnil údajnému zájemci přístup ke svým penězům. V tuto chvíli se peníze z jeho účtu se začaly přesouvat opačným směrem. Než se poškozenému podařilo účet zablokovat, odešlo mu bez jeho vědomí, v několika transakcích téměř 80 tisíc korun. Údajný zájemce o zboží s ním ukončil veškerou komunikaci.

"Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu, neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a po neznámém pachateli pátrají," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru