Britská mutace koronaviru je kousek za hranicemi Ústeckého kraje! V nemocnici decimuje zdravotnický personál
Ilustrační foto, zdroj: Armáda ČR
Teplice

Slaný - Nemocnice ve Slaném je v současných dnech zasažena Covidem-19 nejvíce za celou dobu epidemie. Podle nejnovějších informací vedení nemocnice laboratorní vyšetření potvrdilo, že dosud nevídanou agresivitu šíření korovaviru mezi personálem nemocnice má na svědomí tzv. britská varianta viru SARS-CoV-2.

Paradoxem je, že tato vlna nákazy personálu prošla nemocnicí v týdnu po první dávce vakcíny. Už nyní fungují některá oddělení v nouzovém režimu (interní JIP, rentgen). Řada ambulancí musela být uzavřena a bez pomoci armády a dobrovolníků by se zhroutila i lůžková péče.

Podle informací regionálního Deníku hlásila nemocnice k úterý 26. ledna již osm desítek infikovaných zdravotnických pracovníků z celkového počtu čtyř set zaměstnanců nemocnice. V provozu jsou tři covidová oddělení, kde leží 55 pacientů včetně nakažených zdravotníků. Chybějící personál pomáhá nahradit armáda, hasiči i úředníci. Někteří pacienti museli být převezeni do okolních zdravotnických zařízení.

"Nemocnice Slaný je skutečně na hraně svých možností, denně dostávám informace o dalších nakažených sestrách a lékařích. Ti, kteří zbývají, přestávají být schopni zajistit provoz. Celostátní tempo vakcinace a úvahy o rozvolnění opatření nedávají naději, že příští měsíce budou, co do počtu pacientů hospitalizovaných s Covidem-19, jiné. Světlo na konci tunelu ze všeho nejvíce připomíná protijedoucí vlak," uvedl ředitel nemocnice Štěpán Votoček.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru