Bohoslužby se konat nebudou, ale kostely zůstanou otevřené déle
Kostel sv. Jana Vavřince na Zámeckém náměstí Teplice. Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Teplice – Ke Štědrému večeru mnoha lidí patří neodmyslitelně návštěva bohoslužby v kostele. Do letošních vánočních svátků ale zasáhla protiepidemická opatření a počet lidí, kteří se zúčastní společně bohoslužby, byl výrazně omezený. Podle Marie Doskočilové z Římskokatolické farnosti Teplice tak není možné vyhovět všem, kteří by se bohoslužby rádi zúčastnili.

Teplická farnost se proto rozhodla otevřít na Štědrý den kostely na několik hodin denně a bez bohoslužby. „Neradi bychom lidem o Vánocích zavírali dveře před nosem jenom proto, že se už naplnil limit povoleného počtu osob,“ informuje Radek Kuchař, salesián a správce teplické farnosti. „Otevřeme naše teplické i venkovské kostely na delší dobu, a to tak, aby se lidé mohli postupně vystřídat a na každého se dostalo.“

Návštěvníci si podle Radka Kuchaře mohou prohlédnout vystavený betlém, vyzvednout betlémské světlo, atmosféru zpříjemní reprodukovaná hudba a v každém z kostelů bude přítomný také někdo z kněží. „Lidé nás mohou oslovit a promluvit si o věcech, na které se třeba chtějí už dlouho zeptat, ale zatím neměli odvahu nebo příležitost,“ dodává Kuchař.

Vstup do kostela bude podléhat aktuálním hygienickým opatřením. Vstoupit mohou zájemci pouze v roušce a u vchodu bude k dispozici dezinfekce. Návštěvníci musí počítat s možností, že budou chvíli čekat, pokud počet osob uvnitř překročí stanovený limit. Informace o době otevření jednotlivých kostelů přinášíme níže, případně je najdete na facebookových nebo webových stránkách Římskokatolické farnosti Teplice www.salesianiteplice.cz a na nástěnkách u kostelů.

  • Zámecké náměstí Teplice 15.00-17.00 a 20.00-22.00
  • Trnovany, Teplice 15.00-17.00
  • Šanov, Teplice 20.00-22.00
  • Křemýž 10.00-11.00 a 20.30-22.00
  • Kostomlaty pod Milešovkou 10.00-11.00
  • Světec u Bíliny 10.00-11.00
  • Modlany 15.00-18.00
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru