ELEKTROVANDR: Vyšlápněte si na Dušanovu skalní vyhlídku. Kotlinu pod horami máte jako na dlani
První z výletů na elektrokole, které vám budeme v sezoně přinášet. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Osek - Podívejte se na Dušanovu skalní vyhlídku v úbočí vrcholu Stropník v Krušných horách nad Osekem. Dovede vás tam cyklostezka vedoucí z Dlouhé Louky k hradu Osek a dále do Oseka.

Přichází jaro, a tak vám přinášíme první díl z našeho nového seriálu Elektrovandr. Na elektrokolech projedeme známá i neznámá místa v Ústeckém kraji, ukážeme vám zajímavosti na nich a poradíme, kde si můžete třeba svá elektrokola nabít.

https://www.youtube.com/watch?v=5zoX5FgZLac&feature=youtu.be

Cílem naší cesty je Dušanova skalní vyhlídka, která se nachází hned u cyklostezky mezi Dlouhou Loukou a Osekem. Na cyklostezku vyrážíme v Meziboří, kde nás prudké několikakilometrové stoupání přivádí k odbočce na Loučnou. Nejvyšší bod Mostecka je ale zatím hůře dostupný kvůli sněhem zaváté cestě. Rozsáhlé sněhové závěje jsou i na odbočce k Flájím, a tak se otáčíme a jedeme dál na Dlouhou Louku. Z té už po asfaltce míříme k Dušanově skalní vyhlídce. Leží v zatáčce s přístřeškem, kde si můžete odpočinout.

Samotná vyhlídka je vzdálená pár desítek metrů od cesty. Buďte opatrní. I když na skalisku leží kovové schůdky, není nikde zábradlí. Pod sebou máte výhled na kotlinu pod vámi. Po cestě můžete pokračovat dále do Oseka. Podle map na Seznamu není nikde po cestě nabíječka na elektrokola, proto mějte nabito na plno. Nejblíže je možné doplnit energii na Klínech, Meziboří či na Moldavě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru