Už jste někdy viděli tenhle pohádkový strom s tulipány? Najdete ho v Bílině a právě kvete!
Liliovník tulipánokvětý. Zdroj: město Bílina
Zajímavosti

Bílina – Chodíte rádi do přírody a objevujete zajímavé věci. Vyrazte tedy teď třeba na Kyselku v Bílině, rozkvétá tady totiž zajímavý, skoro pohádkový strom s neobyčejnými květy.

Zvedněte při procházce Kyselkou hlavu a zadívejte se do korun stromů. Právě tedy totiž kvete vedle hlavní lázeňské budovy liliovník tulipánokvětý. V hustých větvích stromu se v těchto dnech otevírají nádherné květy, které jsou asi 6 až 8 centimetrů velké a připomínají květ tulipánu nebo lilie. Ve spojení s mohutným stromem působí velmi zajímavě. Strom je označený cedulí s informacemi, takže se nejen můžete krásnými květy pokochat, ale také se něco dozvíte.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru