„Zahradníci“ prodali tisíce těchto řízků. Maso byste v nich ale hledali marně
Ilustrační foto
Teplice

Teplice – Tak trochu jiné zahradnictví si na Teplicku „otevřeli“ dva muži (28 a 29 let). Rozjeli v něm konopný byznys. Rozmnožovali rostliny konopí takzvaným řízkováním a prodávali sazenice zájemcům. Během dvou let se jim podařilo prodat přes dva a půl tisíce rostlinek. Teď jim hrozí až pětileté vězení.

Osmadvacetiletý muž se do „zahradničení“ pustil už před dvěma lety. Pokusil se ve svém domě vypěstovat ze vzrostlého konopí několik stovek řízků, rostlinky se ale na poprvé neuchytily. Zkusil to proto znovu, v tomto případě už byl úspěšnější a z šesti stovek zasazených řízků mu tři čtvrtiny zakořenily.

Povzbuzen úspěchem se pěstování věnoval i nadále, odbyt měl u 29letého muže, který zakořeněné sazenice prodával různým zájemcům za šedesát až sedmdesát korun za kus. „V průběhu uplynulých dvou let mladší muž vypěstoval a starší prodal nejméně dva a půl tisíc sazenic, o nelegálně získané peníze se pak měli dělit,“ řekl k případu policejní mluvčí Daniel Vítek. Muži si takto přišli na několik desítek tisíc korun.

Policejní vyšetřovatel oba muže obvinil z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Hrozí jim až pětileté vězení. Vyšetřováni jsou na svobodě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru