Kasárny čeká v brzké době demolice, na uvolněné ploše vyroste logistický areál
Výstavba nového areálu bude trvat zhruba následující tři roky. Zdroj:město Bílina
Teplice

Bílina – Během několika týdnů začne demolice bývalých kasáren v Bílině. Na místě vyroste nový logistický areál pro skladování zboží. Kasárny odkoupila od města společnost JTH Idea.

Při mimořádném zasedání schválili bílinští zastupitelé znění kupní smlouvy mezi městem Bílina a společností JTH Idea. “Jakmile bude pozemek převeden na společnost JTH Idea, začne běžet tříměsíční lhůta, během které musí dojít k demolici budov,” uvedl za společnost Karel Schön. Výstavba nového areálu bude trvat zhruba následující tři roky, společnost počítá s investicí v řádech desítek milionů korun.

Areál kasáren se město rozhodlo prodat letos v únoru. Budovy byly z části pronajímané, hlavní budova však byla dlouhodobě nevyužívaná. “Chtěli jsme, aby tam v souladu s územním plánem vznikla plocha smíšeně-průmyslová, která by přinesla i nová pracovní místa. To záměr společnosti JTH Idea na vybudování logistického areálu splňuje,” uvedla místostarostka Zuzana Bařtipánová.

Areál společnost odkoupila za 3,65 milionů korun. Opozice tuto částku kritizovala jako podhodnocenou, cena však vychází ze znaleckých posudků, které si město nechalo před prodejem vypracovat a byla rovněž uvedena i v záměru prodeje, které zastupitelstvo města odsouhlasilo.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru