V kraji dochází volná ubytovací kapacita pro válečné uprchlíky. Je málo tlumočníků do ukrajinštiny
Příprava záložních ubytovacích kapacit. Foto: Ústecký kraj
Teplice

Ústecký kraj - Krajským asistenčním centrem pomoci Ukrajině v Ústí nad Labem prošlo od jeho otevření do dnešní půlnoci 6 163 uprchlíků před válkou Ruska proti Ukrajině. Za včerejší den to bylo 484.

Všechny složky a instituce, které zde poskytují své služby, fungují bezproblémově. Volná ubytovací kapacita se blíží k naplnění. Konstatoval to Ústecký kraj po zasedání krizového štábu.

Celkem Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje (HZS ÚK) zprostředkoval ubytování 1 074 lidem. Krom nouzového ubytování v tělocvičně na studentských kolejích v Ústí nad Labem, které je vedeno jako záložní, zprovoznil včera HZS ÚK 55 lůžek v konferenčním sálu v Hotelu Vladimír. Jedná se o opatření pro případ větší vlny.

edeniky 2100

Příprava záložních ubytovacích kapacit. Foto: Ústecký kraj

Potíže působí nedostatek tlumočníků do ukrajinštiny, kteří jsou nejpotřebnější u administrace. KŠÚK by proto velmi uvítal pomoc s překládáním. Všichni, kteří chtějí lidem z Ukrajiny pomoci s orientací ve zdejším prostředí a s tlumočením, se mohou hlásit na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

KACPU funguje nepřetržitě 24 hodin 7 dní v týdnu. Obrátit se na něj lze prostřednictvím e-mailové adresy Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonicky na nonstop linku 974 444 444.

Nejaktuálnější informace nejen pro občany Ukrajiny najdete na platformě www.nasiukrajinci.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru