Automobilky v nejistotě, v Kiswiru ale nabírají
Automobilky v nejistotě, v Kiswiru ale nabírají.
Teplice

V zóně Triangle investuje výrobce drátů pro pneumatiky, firma Kiswire do nových kapacit a zvyšuje výrobu – potřebuje k tomu desítky nových kolegů.

Téměř celým automobilovým průmyslem zmítá nejistota z budoucího vývoje. Jsou ale i výjimky. Mezi nimi je i výrobce drátů do pneumatik, firma KiswireCord Czech z průmyslové zóny Triangle na Žatecku, která rozšiřuje svůj výrobní areál a hledá nové kolegy.

„V důsledku vývoje v posledních týdnech nepřináší zaměstnání v automobilovém průmyslu zdaleka takovou jistotu, jako tomu bylo třeba před dvěma lety. My máme to štěstí, že zájem o naše výrobky – výztuže do pneumatik – stále roste. Pneumatiky si prostě koupíte, i když máte auto staré třeba 20 let. I proto aktuálně běží několik investičních projektů, které vytvoří zajímavé pracovní příležitosti v regionu,“ říká manažer firmy Kiswire Václav Skála.

Pestrá práce čtvrt hoďky od domu

Jak si představit výrobu drátů? „Určitě to není žádná pásovka. Člověk celou směnu nevykonává jednu opakující se činnost. Naopak, práce je docela pestrá a zároveň odpovědná. No a cesta do práce většině z nás tady zabere jen asi čtvrt hoďky,“ vypočítává výhody spojené s Kiswire Lukáš, který pracuje jako operátor výroby.

Na první pohled je znát, že výroba drátů není žádná nuda. „Jestli si někdo představoval, že lidé tu stojí u pásu a dráty běží, tak se určitě mýlí. Není to rozhodně žádná nuda a během pracovní směny vystřídají naši lidé mnoho různých činností a úkonů. I proto do naší výroby potřebujeme šikovné lidi, kteří se nebojí ukázat, že něco umějí,“ říká Václav Skála.

edeniky 2098

Jen kmenoví zaměstnanci

Přestože Kiswire v Trianglu vyrábí teprve pět let, mají zde jasno, jak přistupovat k zaměstnancům. „Naši zaměstnanci jsou opravdu „naši“ – nezaměstnáváme přes agenturu, ale rovnou do kmene společnosti. Není nás mnoho, proto se dokážeme všem věnovat a udržet tak rodinnou atmosféru,“ říká Simona Petrásková, která má na starosti péči o zaměstnance. To potvrzují i průzkumy mezi zaměstnanci, podle nichž je s podmínkami v Kiswire spokojeno devět z deseti zaměstnanců.

V KiswireCord Czech se řídí principem spravedlivého odměňování, takže můžete počítat s nárůstem platu po prvních třech měsících, s měsíčními a ročními odměnami a dalšími navýšeními za certifikace. V neposlední řadě dostanete příspěvek na stravování ve formě stravenek, nebo příspěvek na dojíždění. Pokud se chcete podílet na výrobě drátů, není nic jednoduššího než se podívat na volné pozice na www.kiswire.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru