VIDEOREPORTÁŽ: V Hrobčicích vzrostl díky Janě Syslové počet obyvatel a na dotacích obec získala desítky milionů
Starostka Hrobčic Jana Syslová. Foto: Oldřich Hájek
Teplice

Hrobčice - Z aktivní maminky na mateřské přes úspěšnou starostku Hrobčic až po křeslo v Senátu. I tak se může odvíjet kariéra Jany Syslové (STAN), pokud uspěje v doplňovacích volbách do Senátu Parlamentu ČR, které se budou na Teplicku konat ve dnech 5. a 6. června 2020.

Jana Syslová má za sebou desetiletou práci na místě starostky v devíti obcích spadajících pod Hrobčice. Za tu dobu zde vše neuvěřitelně prokouklo. Není se tak ani co divit, že zde poměrně razantně přibylo lidí. „Ze zhruba 800 obyvatel jsme se dostali na současných přibližně 1400,“ vypráví na upravené zahradě mateřské školy v Hrobčicích rodačka z Mukova. Kapacita školky je padesát dětí a je zaplněná. Místo pro vyžití dětí obdivují všichni, kteří chodí okolo. Nad zahradou totiž vede naučná stezka k populárnímu pohádkovému lesu, odkud se dá zase dostat ke vznikajícímu Údolí dinosaurů. I takové aktivity dokazují, jak jsou zde akční. Pohádkový les i tyranosaurus, který dostane do sousedství ještě další prehistorické tvory, jsou oblíbeným místem pro výlety lidí hlavně z Teplicka i Mostecka.

https://www.youtube.com/watch?v=4c_3wxRcdgk

A turisté se hojně zastavují i u kostelů v Mrzlicích či Mukově. Dřívější neutěšený stav památek bylo to, co k politice Janu Syslovou přivedlo. A na místě starostky dokázala, že i s obecním rozpočtem, který dosahuje 16 až 20 milionů korun ročně, se dají dělat zázraky. „Na různých dotacích se nám podařilo získat dalších téměř sedmdesát milionů korun,“ dodává.

Do vyprávění o životě na Hrobčicku náhle vstupuje telefonát od místních dobrovolných hasičů, kteří vyjíždějí k drobnému technickému zásahu v obci. A tak přichází řeč i na „dobrovoláky“. „Dobrovolní hasiči patří k životě v obci. Přispívají ke kulturnímu životu, ale i bezpečí místních. Sbor se nám podařilo za nemalé prostředky obnovit před třemi lety po asi sedmdesátileté pauze,“ dodává starostka.

Místní obyvatele Jana Syslová uklidňuje: Pokud by uspěla v doplňovacích senátních volbách na Teplicku, starostkou Hrobčic zůstane i nadále. „Je zde spousta rozdělané práce a máme ještě hodně plánů. Zároveň mohu přenést své zkušenosti i do celostátní politiky a přiblížit tam potřeby a specifika života v menších obcích,“ uzavírá kandidátka hnutí STAN.

Starostové a nezávislí
Zadavatel: STAN
Zpracovatel: e-deniky.cz

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru