Bývalému předsedovi hokejového klubu dluh neodpárali
Zasedání zastupitelů. Ilustrační foto
Teplice

Teplice – Po bývalém hokejovém klubu v Teplicích zůstaly resty. Podle verdiktu soudu, který padl zhruba před 4 lety, se vedení klubu dopustilo podvodu, za který nese vinu jeho bývalý předseda. Podvodné jednání spočívalo v neoprávněném získávání dotací od města. Klub žádal protiprávně o příspěvek na děti, které už do klubu nechodily.

Bývalý předseda dluh dodnes splácí v 5000 splátkách měsíčně. V únoru požádal vedení města o prominutí zbývající části dluhu. Radní ale jeho žádost schválit nedoporučili. Primátor Hynek Hanza to zdůvodnil tím, že zvykem je uhradit celou dlužnou částku a pak teprve žádat o prominutí příslušenství.

Zastupitel Lubomír Škarda oponoval a přimlouval se za odpárání alespoň části dluhu. Prohlásil, že pracovníci s mládeží odvádějí často práci zdarma, a přitom jsou vystavení různým rizikům. Škarda navrhl snížení dluhu na polovinu. Podpořil ho Jan Hadraba, podle kterého by nebylo marné udělat restart hokeje v Teplicích s čistým štítem. „V roce 2012 získal teplický klub ve Švédsku 2. místo. Nemáte představu, co to obnáší. Ty lidi odvedli spoustu práce. Za sebe prosím o shovívavost.“

Primátor Hynek Hanza upozornil, že tímto přístupem mohou zastupitelé vytvořit precedens a pravidla, která město pro přidělování dotací stanovilo, by byla zbytečná. „Zdůrazňuji, že se jednalo o podvod, a to je podstata, kterou je třeba si uvědomit.“ Radní Josef Benda se k názoru primátora přiklonil. Zdůraznil, že jde o systémovou záležitost. „I v případě, že bychom odpustili polovinu dluhu, vytváříme tím precedens,“ zopakoval radní.

Protinávrh zastupitele Škardy na snížení dlužné částky o 50 procent, stejně jako žádost bývalého předsedy hokejového klubu o prominutí zbývajícího dluhu, zastupitelé neschválili.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru