Den Země v chomutovském zooparku už tuto sobotu. Foto: Zoopark Chomutov
Co se chystá

Chomutov – První velká akce nové sezony chomutovského zooparku je tady! V sobotu 20. dubna oslaví návštěvníci se zooparkem tradiční Den Země. Program je naplánovaný již od dopoledního otevření bran.  

„Připravený pro vás máme klasický mix všeho oblíbeného – divadlo, muzika, atrakce, zábava, zajímavé přednášky, astronomické dalekohledy, malování pískem či nafukovací atrakce... Přestože větší část programu je naplánovaná na odpoledne, Den Země bude probíhat již od dopoledního otevření bran. Vstupné na akci je stejné jako běžné vstupné do areálu," oznámil Zoopark Chomutov na sociálních sítích. 

Jedním z center oslav bude jako vždy areál dětské zoo. Malé návštěvníky tam pobaví herci z divadelního souboru Chůdadlo. Kromě vtipného představení s velkými loutkami nazvané Drak, Jiří a věž tady rovněž otevřou svou školu žonglování a mezi příchozími budou korzovat jejich rozverní pouliční komedianti – chůdaři s obříma rukama. Na pódiu se budou střídat s kapelou Brass Band, která má v repertoáru především neworleánský jazz ve stylu 20. a 30. let minulého století. Chybět nebudou ani oblíbené nafukovací atrakce.

Na terase nad plameňáky si na své přijdou především příznivce reggae – hrát tu bude kapela Meet the Street. Kromě muzikantů však na stejném místě rozloží své dalekohledy také místní Astronomická společnost, což je jedna z dalších oblíbených zastávek pro děti i dospělé. Na statku domácích zvířat pak své šikovné ruce předvedou řemeslníci, například kovář, přadlena, dráteník či svíčkař. A kousek za statkem bude mít své tradiční místo známá sokolnice Rozárka.

Hodně zajímavé budou také akce v přednáškovém sále správní budovy. Od 11 hodin tu Roman Dušek z Chomutova seznámí zájemce s historií území, na kterém se dnes zoopark rozkládá, od 14 hodin je pak připravena přednáška Ondřeje Váchy na téma samotářské včely. „Každý rok se snažíme, aby byl Den Země nejen zábavný, ale také trochu poučný. A obě tyto přednášky budou nesmírně zajímavé,“ láká do sálu ředitelka zooparku Věra Fryčová.

Jezdit samozřejmě budou zoovláček Amálka i Safari Expres.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru