Zámek Stekník otevírá své interiéry, návštěvníci poprvé uvidí i stavební úpravy
Zámek Stekník. Foto: NPÚ
Výlety

Stekník - První květnový den otevře zámek Stekník také své interiéry. Od 1. dubna 2017, kdy oficiálně začala turistická sezóna, byla zpřístupněna pouze zámecká kaple a terasovité zahrady. Důvodem byly probíhající stavební práce.

Od 1. května se návštěvníci mohou těšit na již klasické prohlídky. Průvodce vás provede zrestaurovanými prostorami zámecké kaple a chodby, navštívíte jižní salóny prvního patra, kde můžete stále obdivovat úspěšnou výstavu historických kočárků a hraček sběratelky Hanky Mullerové. Nově byl tento prostor obohacen také o nábytkové soupravy z původního mobiliárního fondu zámku. Poprvé návštěvníci také uvidí stavební úpravy, které jsou součástí probíhající obnovy západního křídla, např. úpravu hlavního schodiště, stavební práce v obou sálech atd...

"Od 8. května 2017 bude na zámku nově otevřen další okruh. Jedná se o výstavní prostor v přízemí zámku a také v zámeckém sklepení. Ve spolupráci se ZUŠ Postoloprty zde připravujeme výstavu s názvem Moře Neptunovo, ta je určena především dětem. Hlavním motivem výstavy je bůh moře Neptun, jehož socha původně pochází z kašny zámecké zahrady a byla do interiérů zámku přenesena před více než 10 lety," uvedla kastelánka zámku Jana Zajíčková.

2504steknik2

Zámek Stekník. Foto: NPÚ

V loňském roce se sochu podařilo zrestaurovat. Výstavu tvoří práce žáků výtvarného oboru Základní umělecké školy v Postoloprtech pod vedením Mgr. Miroslavy Folberové. Slavnost k zahájení výstavy, která proběhne 8. května 2017 na nádvoří zámku Stekník od 14,00 hodin, přislíbila uvést slovem paní Jana Paulová, která v loňském roce zámek navštívila.

V rámci doprovodného programu této slavnosti se představí žáci tanečního, literárně dramatického oboru a hudebního oboru ZUŠ Postoloprty. A protože se jedná o téma spojené s mořem a Neptunem, uvítáme všechny návštěvníky, kteří na slavnost přijdou v kostýmech souvisejících s mořem, zve kastelánka. Převléknout se můžete za piráty, mořské panny, námořníky a plavčíky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru