Vstaň a tanči. Skončil třídenní workshop tanga
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Teplice – V neděli 14. srpna skončila třídenní akce Teplický Tango Termal. Téměř 30 hodin tance, v němž kromě jiných forem tanga převládalo to argentinské, spousta hudby a také emocí. Účastníci workshopu tančili v Krušnohorském maskaronu, ale také přímo v ulicích města.

Například v sobotu se představili veřejnosti v Šanovské mušli. Součástí akce byl i koncert světově uznávaného hudebního uskupení Hyperion Ensemble, který nabízí široký repertoár od klasického až po současné tango.

Účastníci workshopu dorazili do Teplic v pátek večer. Už první den byl věnovaný tanci a protáhl se až do ranních hodin. Hlavní program připadl na sobotu. Kromě již zmíněného open air pro veřejnost v Šanovské mušli, kde zněly tóny podmanivého tanga od 11 do 14 hodin, se sobotní večer nesl ve znamení milongy. (Milonga je lehčí a hravější forma argentinského tanga.) Účastníky k tanci doprovodil zmíněný soubor Hyperion Ensemble. Tančilo se také v neděli odpoledne do 17. hodiny, po které se účastníci letošního Teplického Tanga Termálu postupně rozjeli do svých domovů.

„Letos poprvé naši akci podpořilo i Statutární město Teplice, za což jsme velice vděční. Poděkovat musíme také za úžasnou podporu pana ředitele Krušnohorského divadla,“ uvedla k letošnímu ročníku spolupořadatelka akce Alena Minar. Ta worshop pořádá se svým manželem Martinem a tanečním týmem. „Průběžně nabízíme taneční lekce, takové ochutnávky argentinského tanga. Kdo má zájem, může si tango vyzkoušet. Na lekce volně navazuje letní workshop, třídenní teplická akce,“ vysvětlila Alena Minar.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru