Ze sobotní akce v antikvariátu. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Bleší trhy, které pod značkou Trhni si organizuje Eva Kreps, se v dubnu uskutečnily netradičně dvakrát. V sobotu 27. dubna se pod uvedenou značkou totiž konala mimořádná akce ve spolupráci s provozovatelem Antikvariátu 70 v Teplicích, Na Spravedlnosti. Ulovit si své tituly za pár korun přišly desítky lidí. Někteří hledali konkrétní tituly, jiní vybírali podle toho, do jaké míry je oslovilo jméno autora, nebo přebal knihy.

„Pan Milan za námi přišel na bleší trh v březnu a podělil se o svůj příběh,“ uvedla k akci Eva Kreps. „Před několika lety si otevřel vysněný antikvariát. Vložil do něj hodně energie a nadějí. Přes veškerou snahu antikvariát udržet, se mu to ale nepodařilo. Dodnes jsou knížky v policích precizně naskládané a celý prostor antikvariátu úpěnlivě vybízí k návštěvě.“ Spontánně naplánovaná akce tak měla provozovateli antikvariátu pomoci.

V sobotu dorazili návštěvníci, jejichž počet organizátory překvapil. Zájemci měli možnost vybrat z řady titulů nejrůznějších žánrů knihy, které je oslovily. Cenu mohli navrhnout, případně se na ní s provozovatelem antikvariátu dohodnout. „Nechtěli jsme, aby knížky ležely ladem, někdy v budoucnu se staly nevyžádanými a skončily v lepším případě v tříděném odpadu,“ dodala k akci Eva Kreps.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru