Novorozence v teplické nemocnici ohlídají nové monitory dechu
Zdroj: Krajská zdravotní
Teplice

Teplice – Teplická nemocnice získala nové monitory dechu pro novorozence. Pět přístrojů za necelých 15 tisíc korun jí věnovala Nadace Křižovatka. Monitor dechu detekuje pohyby dítěte, pokud přestane dýchat, spouští se zvukový a optický signál.

Monitory dechu pomáhají v péči o novorozence, ale i o malé kojence. „Monitory využívají nejen zdravotníci, ale stále častěji i maminky, které si je mohou zapůjčit po odchodu domů,“ uvedl Jaroslav Procházka, primář Dětského a dorostového oddělení teplické nemocnice. „Monitory dechu jsou citlivé přístroje, které mají omezenou životnost, a proto hledáme podporu u sponzorů a dárců i v jednotlivých regionech, abychom pomohli zajistit obnovu přístrojů v nemocnicích,“ doplnil regionální manažerka Nadace Křižovatka Miloslava Stibůrková.

Monitory pro novorozeneckou stanici teplické nemocnice zakoupila nadace díky sponzorskému daru společnosti innogy Energies.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru