Teplice – Majitelka realitní kanceláře má na krku rozsáhlé podvody za statisíce korun. Jménem svých klientů si totiž brala různé úvěry a půjčky, oni ale o tom neměli ani tušení. Třiačtyřicetiletá žena nepřestala, ani když se na podvodné machinace přišlo. Podobně podváděl i její manžel. O případu informovala teplická policie.

Ilustrační foto

„Žena vlastnila realitní kancelář a zároveň spolupracovala s nebankovní společností poskytující půjčky. S pomocí okopírovaných osobních dokladů klientů realitky nejméně v devíti případech zažádala jejich jménem o poskytnutí půjček a úvěrů," popsal policejní mluvčí Daniel Vítek, jak si dotyčná počínala. Celkem se takto neoprávněně obohatila o 360 tisíc korun, dalších 120 tisíc nedostala, protože žádosti o úvěr nebyly schváleny.

Žena neváhala dokonce o půjčku požádat ani jménem kolegyně z realitní kanceláře, k jejímž dokladům měla jako majitelka realitky přístup. „Na její jméno si vzala půjčku 70 tisíc korun, úvěr na nákup mikrovlnné trouby za šest tisíc a navíc si jejím jménem na firmu objednala SIM karty, které však užívala ona a členové rodiny," uvedl dále Vítek. Trestné činnosti se dopouštěl i manžel podvodnice. Na cizí doklady si půjčil celkem 27 tisíc korun a vzal si úvěr na krbová kamna.

Trestní stíhání je nezastavilo

V páchání podobné trestné činnosti pokračovali manželé i poté, co kriminalisté ženu obvinili z podvodu. „Prostřednictvím internetu žádali jménem poškozených, jejichž osobní údaje měli k dispozici z okopírovaných dokladů získaných v souvislosti s činností v realitní kanceláři, o půjčky a úvěry. Na jejich jména vyčerpali úvěrové produkty v hodnotě téměř čtvrt milionu korun," upřesnil Vítek.

Soudce ženu pustil

Třiačtyřicetileté podvodnici teď hrozí, že půjde do vězení až na osm let. Její manžel si může odsedět až tři roky v base. Na soud si oba počkají na svobodě. Policisté a státní zástupce sice požadovali, aby na ženu byla uvalena vazba, soudce ale rozhodl o jejím propuštění.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru