V areálu firmy v Nových Modlanech řádili dva recidivisté. Způsobili škodu za 224 tisíc
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko – Policisté dopadli dva zloděje (29 a 33 let), kteří kradli v Modlanech a Bohosudově. Vloupali se do garáží či skladů, nejvíce se jim ale zalíbilo v areálu jisté firmy v Nových Modlanech, kam se opakovaně vraceli a celkem tady způsobili škodu za 224 tisíc korun.

Sérii vloupaček začali muži koncem května v Bohosudově, kde vykradli garáž. „Odcizili ruční nářadí, elektrickou univerzální zkoušečku, hydraulický hever a z auta zaparkovaného uvnitř ještě autorádio, kompresor a povinnou výbavu, celkem si odnesli věci za šest tisíc korun,“ řekl policejní mluvčí Daniel Vítek.

V Bohosudově kradli i podruhé, když vnikli na zahradu, kde z volně přístupné dřevěné boudy na nářadí odcizili prodlužovací kabely a dvě ochucené minerální vody.

Začátkem června se přesunuli do Nových Modlan, kde se vloupali do garáže v areálu zdejší společnosti. Když nenašli nic cenného, vnikli proto do skladu, kde ze skříňky ukradli pár obuvi, potom je ale vyrušil alarm a z místa činu utekli. V Nových Modlanech se jim asi zalíbilo, protože si vyhlédli areál další firmy, do kterého se opakovaně vraceli a odnášeli z něj měděné a hliníkové kabely, vodovodní baterie, měděné a mosazné součástky různých přístrojů a jejich kabeláž.

„Předběžná škoda, kterou krádežemi a poškozením přístrojů a vybavení firmy způsobili, byla vyčíslena na 224 tisíc korun. Oba muži byli obviněni z přečinů krádeže a poškození cizí věci,“ dodal policejní mluvčí. Vzhledem k pestré trestní minulosti obou pachatelů a obavě, že na svobodě by dál páchali trestnou činnost, skončili oba muži ve vazbě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru