Okolí trnovanského Jezevčíka na Masarykově třídě čekají změny
Výsledná podoba revitalizace vychází ze studie ateliéru MISE z Teplic. Foto: archiv města
Teplice

Teplice – Statutární město Teplice vyhlásilo výběrové řízení na vypracování projektové dokumentace na rekonstrukci parteru Masarykovy ulice. Jedná se o část Trnovany, které vévodí proslulý komplex občanské vybavenosti z dob socialismu, nazývaný Jezevčík.

Přes řadu jednání, která vedení města před pár lety s majiteli nevzhledného komerčního centra vedlo, zůstane chátrající komplex bez úprav. Jeho majitelé se na spoluúčasti při celkové revitalizaci lokality s městem nedohodli a podle vedení teplické radnice měli přehnané požadavky.

Projektová dokumentace tak bude řešit pouze parter čili prostranství mezi objektem Jezevčíka a Masarykovou ulicí. Chystané úpravy se dotknou výhradně pozemků ve vlastnictví Statutárního města Teplice. Výsledná podoba revitalizované části území vychází z podkladové dokumentace, kterou před lety vypracoval teplický ateliér MISE architekta Sedláčka.

1401jezevcikkz3

Studie, která zahrnuje i objekt občanské vybavenosti, navrhuje zlepšení architektonického, prostorového a kompozičního uspořádání centrální zóny Masarykovy ulice. Rozděluje prostor výtvarně technickými prvky na zóny pro tranzitní, obslužnou i cyklistickou dopravu a na prostor pro chodce. Z plochy, určené pro pěší, zmizí stávající bariéry, aby se prostor více otevřel a zpřehlednil. Nebezpečným situacím, kdy lidé vbíhají do frekventované silnice mimo přechod, zabrání instalace oddělovacích prvků, osázených zelení, která vozovku bezpečně oddělí od části pro chodce.

Nabídková cena za vypracování projektové dokumentace nesmí překročit 2 milióny korun včetně DPH. Termín podání nabídek do výběrového řízení končí v pátek 4. února.

1401jezevcikkz2

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru