Internetový podvodník: Vylákal od peníze, pak hned přestával komunikovat
Ilustrační foto: CC0
Teplice

Teplicko - Až pět let by mohl strávit za mřížemi muž, který se dopouštěl trestné činnosti pomocí internetu. Od lidí vylákal desítky tisíc korun. Informuje o tom teplická policie.

V rozmezí několika měsíců nabízel pod smyšlenými jmény na různých internetových portálech elektroniku, v jednom případně i pronájem nemovitosti. Po koupěchtivých zájemcích požadoval, aby za zboží zaplatili předem na jeho bankovní účet. "Jakmile peníze obdržel, přestal s poškozenými komunikovat a zboží jim nedodal, nejméně jedenáct lidí připravil celkem o sto osm tisíc korun," vypočítal mluvčí Policie ČR Daniel Vítek.

Policisté muže, který se k trestné činnosti přiznal, obvinili z přečinu podvodu, za podvody už byl také v minulosti podmínečně odsouzen, k čemuž zřejmě soudce přihlédne při rozhodování o trestu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru