Na točené pivo do Stropníku se štamgasti vrátí už v únoru
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Osek – Vedení osecké radnice hledá v současné době provozovatele restaurace a kavárny kulturního domu Stropník. Rekonstrukce zařízení, které je na seznamu kulturních památek, má dlouhou tradici a bylo několik let zavřené, se blíží do finále.

„Práce ještě nejsou zcela dokončené. Předpokládáme, že bychom měli objekt přebírat koncem listopadu,“ informoval osecký starosta Jiří Macháček. Se zahájením provozu kavárny a restaurace počítá město podle starosty od února příštího roku.

Náklady na rekonstrukci už nyní přesáhly hranici 41 miliónů korun. Vzhledem k tomu, že práce stále pokračují, může být konečná suma ještě o něco vyšší. Město podle Jiřího Macháčka neuspělo se žádostí o dotaci. „Nesplňovali jsme nějaké podmínky. Takže financování nakonec řešíme prostřednictvím úvěru. Podle mě to bylo nejlepší, co jsme mohli udělat.“

Město Osek hodlá objekt dál využívat pro společenské a kulturní akce. „Chceme si ponechat horní sál, který bude sloužit městu k pořádání akcí. V tomto duchu bude vedeno také jednání s nájemcem restaurace a baru v přízemí.“

Generální opravy Stropníku plánovali Osečtí už v roce 2017 a s realizací chtěli začít o rok později. Tehdejší vedení města mělo dokonce projekt, ale k rekonstrukci nedošlo. Práce byly nakonec zahájeny až o dva roky později. Zahrnovaly celkovou opravu stavebních konstrukcí, opravy omítek, podlah, výměnu rozvodů a elektroinstalace. Letos na jaře se firma pustila do výměny střešní krytiny.

Stropník sloužil jako restaurace a kulturní dům Oseckým celá léta. Už v 18 století, kdy objekt vlastnil klášter, šlo o jediný hostinec ve městě, s velkým věhlasem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru