Ve věku 88 let zemřel bývalý starosta Bíliny Čestmír Duda. Zasloužil se o řadu staveb ve městě
Ing. Čestmír Duda. Zdroj: město Bílina
Teplice

Bílina - V sobotu 24. července ve věku 88 let zemřel bývalý starosta města Bíliny Ing. Čestmír Duda. O úmrtí informovala bílinská radnice. K uctění jeho památky byl dnes na budově městského úřadu vyvěšen černý prapor.

Čestmír Duda se do Bíliny přistěhoval v 60. letech z Opavy za prací v Severočeských dolech. Během svého působení v důlní společnosti mimo jiné pomohl postavit garáže u pasovky, kuželkárnu, atletický stadion a další nezanedbatelné stavby. Byl zakladatelem sportovní třídy v základní škole na Teplickém Předměstí. V roce 1993 byl poprvé zvolen starostou města Bíliny. Za své devítileté působení na radnici přispěl např. k zastřešení zimního stadionu, k vybudování průjezdu Bílinou Spojovací ulicí, nebo k položení umělého povrchu a výstavbě tribuny na atletickém stadionu.

Před 18 lety, v roce 2002, ukončil činnost v bílinském starostovském křesle a odešel s manželkou zpět do rodné Opavy. Tam vykonával funkci starosty sokolů. V roce 2011 obdržel čestné občanství města Bíliny. Do Bíliny se každý rok vracel na největší atletickou událost – srpnovou Bílinskou půlku, kterou jako předseda atletického klubu před 48 lety založil a kam se každoročně sjíždí špička české atletiky.

Poslední rozloučení se uskuteční v pátek 30. července v Opavě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru