I nadále počítejte s nestabilním počasím, ale i letními teplotami
Lidé na Matyldě v Mostě. Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Jak o víkendu, tak po víkendu byly tropy. V neděli Ústí nad Labem bylo třetím nejteplejším místem v republice, s teplotou 29,7 °C. V pondělí Ústí nad Labem bylo druhým nejteplejším místem v republice, s teplotou 30,7 °C. Třebaže bylo teplo, se sluncem to bylo horší. Oblast nízkého tlaku vzduchu podněcovala vznik bouřek, i intenzivních, doprovázených přívalovými dešti i kroupami. Do pondělního večera v Čechách, na Moravě a ve Slezsku uhodilo přibližně 15 000 blesků, což pravda není žádný extrém. Jelikož se ani v dohledné přítomnosti příchodu tlakové výše nedočkáme, chování troposféry se příliš nezmění.

27. července: Nejprve, tedy lépe řečeno v noci, ráno a dopoledne, na většině území Karlovarského a Ústeckého kraje jasná až polojasná obloha, pak od jihozápadu až západu přibude oblačnosti. Nicméně půjde o oblačnost nepřinášející srážky, alespoň tentokrát. To zároveň napovídá tomu, že se úterý obejde bez blesků a dalších, pro nás nebezpečných atmosférických jevů. Nejvyšší odpolední teploty se zastaví na hodnotách okolo 25 až 29 °C.

28. července: Středa bude lidově řečeno nic moc. Až do pozdního odpoledne lomeno večera převážně bílošedá obloha s tím, že se někde objeví slabý déšť anebo přeháňka (na východě republiky budou řádit bouřky). Poté se vyjasní, o půlnoci bude všude, tj. od Aše až po Šluknov, nebe poseté hvězdami. Ve skutečnosti skoro všude v Česku bude jasno. Nejvyšší odpolední teploty se zastaví na hodnotách okolo 21 až 25 °C (na Chebsku, Karlovarsku okolo 18 až 22 °C a na Moravě a ve Slezsku až okolo 31 °C), nejnižší ranní teploty zamíří k hodnotám kolem 18 až 14 °C.

29. července: Do cca 9:00 až 10:00 modrá obloha, posléze se nejdříve nad Krušnými horami, nato i jinde na pár hodin začnou honit mraky, jejichž množství se potom výrazně zmenší. Pršet, takže ani bouřit, nebude. Nejvyšší odpolední teploty okolo 24 až 28 °C, nejnižší ranní teploty kolem 16 až 12 °C.

S víkendem léto vstoupí do své závěrečné třetiny, přinejmenším to meteorologické. Momentálně to vypadá, že od pátku 30. července do neděle 1. srpna bude všechno proměnlivější, no popravdě smutnější, neb podle všeho i zaprší. K tomu denní maxima, která budou postupně klesat pod hranici letních 25 °C. Co se prvního srpnového týdne týče, ten by měl mít do pravého léta poměrně daleko. Tedy až na víkend, kdy by mohla dorazit tropická vedra. To je ale ještě hodně daleko...

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru