VIDEO: Vidíte jich jezdit stále víc. Jaký je nový Hyundai Tucson? Testovali jsme špičkovou výbavu ve verzi N Line
Hyundai Tucson N Line 1.6 T-GDI mild hybrid. Foto: Oldřich Hájek
Teplice

Most – Je to auto, které rozhodně nezapadne. A pokusíme se vám přiblížit, jaké je. Máme tu nový Hyundai Tucson ve verzi N Line se sedmistupňovým automatem, jedna šestkovým benzinovým motorem, kterému pomáhá mild hybridní systém. Má 180 koní.

Automobil nám na celý víkend zapůjčil Autosalon Most – autorizovaný prodejce a servis vozů značky Hyundai.

https://www.youtube.com/watch?v=DLvWkWp-jjE

Vzhled

Funguje to úplně stejně, jako když jsem před dvěma lety testoval i30 N. Prostě cítíte, jak se na vás ostatní řidiči koukají, a kdo jde po ulici, ten se klidně i otočí. Tohle auto prostě vyčnívá z běžné produkce, stejně jako standardní model. Jsou tu takové parádičky jako stříbrný ochranný rám, podobně u zadního difuzoru, nebo třeba protažený spoiler.

Interiér

Zcela přepracovaný proti předchozí generaci je i interiér. Nad palubní desku už nevyčnívá nic, co by vypadalo jako zapomenutý tablet, vše je krásně zapuštěné dovnitř. Před řidičem je digitální přístrojový štít, nad hlavou panoramatická střecha a sedadla jsou kombinací semiše a kůže, jako jsme zvyklí z opravdového ostrého enka.

Jízdní vlastnosti

Díky adaptivním elektronicky řízeným tlumičům je jízda vážně komfortní. Motor je tak tichý, že si často musíte zkontrolovat na otáčkoměru, jestli běží nebo ne. A opětovného nastartování si ani nevšimnete. Při každé nové jízdě naskakuje eko režim. Ten jsem si tam nakonec nechával nejčastěji. Jízda s ním byla přímo uklidňující. Pro někoho se zase může stát návykovou záležitostí režim sport, kdy jsou tlumiče i řízení tvrdší a když sešlápnete plyn, okamžitě se opíráte do sedačky. Na eko jsem jezdil něco přes sedm litrů, se sportovním režimem jsem stejnou trasu udělal i za jedenáct. Průměr za celý náš test je někde kolem devíti litrů na sto kilometrů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru