Prodloužený víkend vyžene teploty nahoru!
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Potopa ve sklepech, potopa v garážích, potopa v domech, jezírka a říčky namísto silnic, skolené stromy, dobře mířící blesky... Červen se rozloučil ne zrovna vřele. Viníkem číslo jedna byla tlaková níže jménem Xero, která dirigovala i první červencový den. Ten měl do letní idylky daleko, vždyť teplotní křivky sotva atakovaly dvacítku. Navíc ne všude. Nastávající, tentokrát čtyřdenní víkend se ale rozhodl, že to tak nenechá.

Na Mostecku napršelo přibližně 50 litrů vody na metr čtvereční, během poměrně krátké chvíle, a tak není divu, že to kanalizace nedávala. A nejen tam, samozřejmě. Úhrn srážek v rozmezí 45 až 55 mm naměřila také stanice Velká Černoc (51 mm), Měděnec (48 mm) či Měrunice (45 mm). Na hranici Karlovarského a Ústeckého kraje, v obci Stráž nad Ohří, napršelo 83 litrů vody na metr čtvereční, z toho 66 litrů za 60 minut. Šlo o největší extrém v celé republice. Rány, jakoby explodoval barák, se ozývaly hlavně v okresu Most (dále v okresech Rakovník, Domažlice nebo Pelhřimov), kde byly blesky nejsilnější, nejagresivnější. Celkově jich uhodilo asi 35 000.

Relativně hodně světla krátce před 22. hodinou – kouzlo letního slunovratu (v kombinaci s letním časem) ještě chvíli vydrží. Což se o relativně chladném počasí říci nedá...

2. července aneb Mraky všude, kam se podíváš. Objeví se i přeháňky. Odpolední maxima cca 16 až 20 °C, ranní minima cca 14 až 10 °C.

3. července aneb Mraky na ústupu. Ale jen dočasně ráno a pak k večeru/večer. Přeháněk značně ubude. Odpolední maxima cca 20 až 24 °C, ranní minima cca 15 až 11 °C.

4. července aneb Mrakům dochází dech. Prakticky beze srážek, většinou polojasno. Odpolední maxima cca 21 až 25 °C, ranní minima cca 15 až 11 °C.

5. a 6. července: Pondělí asi bude horší, resp. chladnější a bohatší na oblačnost. Možná i decentně sprchne. Nejvyšší odpolední teploty okolo 19 až 23 °C. Naopak úterý podle všeho přinese nejen znatelně více slunečních paprsků, ale i tepla, a to v podobě nejvyšších odpoledních teplot okolo 25 až 29 °C, ojediněle až okolo 30 °C.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru