Co tu bude? Osečtí mají možnost ovlivnit budoucí využití lokality Luka
Studie na vytvoření rekreační a odpočinkové zóny, kterou předložilo sdružení Šance pro Osek. Foto: archiv MÚ
Teplice

Osek – Představitelé Oseka zvažují možnosti využítí lokality zvané Luka. Jde o volný travnatý prostor téměř v centru města, kde se pořádají různé akce. Jednou z nich byla například loňská výstava historických vojenských vozidel. Najdeme tady menší rybník s názvem Tůň rusalek, nebo hřiště na discgolf. Město chce prostor využít účelněji a jednou z možností je vytvoření rekreační a odpočinkové zóny.

Problémem uvedeného záměru je územní plán, podle kterého jsou Luka rozdělená na dvě části. Jednak na zastavitelnou plochu, která má sloužit pro účely bydlení a pak na prostor určený pro vytvoření parku. Studii, která počítá s vytvořením zmíněné rekreační zóny, předložilo Sdružení nezávislých kandidátů Šance pro Osek. V případě, že by vedení města rozhodlo o její realizaci, muselo by zároveň přistoupit ke změně územního plánu.

2201osek2

Představitelé osecké radnice nabízejí v těchto dnech na webu města veřejnosti anketu, ve které se místní mohou k jednotlivým možnostem vyjádřit. Rozhodovat mohou mezi čtyřmi variantami. Jednak o zachování stávajícího využití, což znamená prostor pro discgolf, cvičební prvky s jejich případným doplněním a lavičky. Druhá možnost je v souladu s územním plánem, což je plocha k bydlení a park. Třetí variantou je realizace zmíněné rekreační zóny podle předložené studie a čtvrtou možností je vybudování hřiště a zázemí pro požární sport. Respondenti mohou také připojit svůj vlastní návrh.

2201osek3

Zájemci, kteří chtějí svým hlasem přispět k budoucí podobě Luk, se mohou do ankety zapojit do konce února. Vyplněný lístek je možné odevzdat v podatelně městského úřadu nebo vhodit do schránky u radnice, ve společenském centru, u městské knihovny nebo u domu dětí a mládeže. Další možností je vyplnění ankety elektronicky na tomto odkazu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru