V dětském domově pomáhají s výukou dětí čtyři dobrovolníci
Jednou z dobrovolnic, která děti v domově doučuje, je Eva Šíbalová. Foto: archiv domova
Teplice

Tuchlov – Školy jsou už několik týdnů zavřené a rodiče školáků se potýkají s problémem domácí výuky svých dětí. Stejný problém řešili také v Dětském domově v Tuchlově. „Využili jsme vlastních zdrojů a oslovili přátele z řad pedagogických pracovníků, kteří vyučují v mateřské nebo základní škole. Požádali jsme je, zda by nám s domácí přípravou a výukou dětí nepomohli. Máme tady děti od první třídy základní školy až po středoškoláky,“ uvádí k situaci ředitel tuchlovského zařízení Jan Blažek.

Podle něj se vedení domova obrátilo především na lidi, kteří s dětským domovem spolupracují dlouhodobě. Pracovníkům domova pomáhají pravidelně při přípravě a organizaci různých akcí a výletů. Děti je proto znají a komunikace je tak pro obě strany snazší. „Mluvil jsem rovněž s děkanem ústecké pedagogické fakulty, který na to konto vyzval studenty, aby se do výuky dětí v dětských domovech zapojili,“ doplňuje Blažek informaci o tom, že způsob domácí výuky dětí bude nejspíš podobný i v dalších dětských domovech.

Do tuchlovského zařízení docházejí v současné době čtyři dobrovolníci. „U nás máme zavedený systém čtyř rodin. V každé je cca 8 dětí různého věku, které spolu žijí v jednom bytě,“ vysvětluje Blažek. Děti si podle ředitele nejprve vypracovávají úkoly, které dostanou ze školy. Následně si opakují učivo a potom se věnují zejména látce, která jim dělá problémy. „Vzhledem k malému počtu dětí ve skupině mají dobrovolníci prostor na individuální pomoc každému školákovi podle potřeby,“ dodává k výuce tuchlovských dětí v době karantény Jan Blažek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru