Lidé na Modlansku a v Dubí si koupí čerstvé pečivo přímo z pekárny
Pojízdná prodejna PeDu. Foto: archiv pekárny
Teplice

Dubí, Modlany – Pekárna PeDu, která má provozovnu v Dubí, je malou rodinnou pekárnou s dlouhou tradicí. Už 25 let vyrábí pro lidi z Teplicka, Mostecka, Chomutova a Ústí nad Labem různé druhy pečiva. Její chleba se v loňském roce umístil jako druhý nejlepší chleba Ústeckého kraje a PeDu jako jediná z pekáren obsadila se svým pečivem přední příčky i v dalších kategoriích soutěže.

Vzhledem k současné situaci se vedení firmy rozhodlo vyjít vstříc svým zákazníkům a začít zavážet čerstvé pečivo do jednotlivých částí města Dubí a do některých lokalit Modlanska. Zavážení zboží posvětila dubská radnice i modlanský obecní úřad. Pekárna s ním začne od pátku 27. března.

„Chceme tímto krokem pomoci ke snížení kumulace lidí v jednotlivých prodejních řetězcích, nákupních centrech a tím předcházet šíření nákazy. Naše pojízdná prodejna je samozřejmě vybavena ochranou proti kontaktu, sanitárním zařízením, vodou, mýdlem, dezinfekcí,“ informuje o službě spolumajitelka pekárny Petra Müllerová. Jak dodává, riziko přenosu nákazy je při přímém prodeji minimalizované. Oproti velkým marketům, kde je pečivo vystavené i několik hodin bez jakékoliv ochrany vůči vlivům prostředí a nežádoucím kontaktům.

Podle Petry Müllerové je pekárna schopná doplňovat průběžně zboží o sortiment podle aktuálních možností. Především o zboží, které pekárna sama využívá, jako jsou vejce, mléko, mouka, droždí a podobně. Není rovněž problémem nabídnout zákazníkům sýry, vakuovaný salám, jogurty a další druhy potravin, pokud o ně bude ze strany lidí zájem. V Dubí bude pekárna zajíždět do tří lokalit v úterý a pátek. Konkrétně ke Čtyřlístku, v době od 8 do 10 hodin, do Mstišova na náměstí od 10.30 do 11.30 a do Nerudova sadu v Běhánkách od 12 do 13 hodin.

„Chtěli jsme pro některé naše části zajistit v této nelehké době dodávku čerstvého pečiva,“ říká k nové službě místostarosta Modlan Petr Hubený. Pekárna zde začne rozvážet zboží v pátek 27. března dopoledne do obcí Suché, Kvítkov, Drahkov a Věšťany. Modlany na seznamu nejsou, protože mají kamennou prodejnu, která potřebný sortiment zajišťuje. Zavážecími dny na Modlansku budou pondělí, středa a pátek. Konkrétní čas rozvozu najdou Modlanští na stránkách obce.

Pekárna uvedené služby doplnila rovněž o možnost rozvozu zboží do domácností na základě telefonní objednávky. „Objednat si mohou lidé u nás kromě pečiva i jiné zboží,“ informuje Petra Müllerová. Zájemci mohou své objednávky avizovat na číslo 720 211 665 v době od 8 do 14 hodin. Druhý den nákup dostanou až do domu, v čase mezi 9. a 11. hodinou.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru