VAROVÁNÍ: Očekávají se rozsáhlé škody! Začne foukat extrémně silný západní vítr
Ilustrační foto: HZS ČR
Teplice

Ústecký kraj – Polámané stromy, potrhaná elektrická vedení. K tomu možné škody na majetku a některých budovách. Takové škody se očekávají, až na naše území v neděli večer dorazí pozůstatky orkánu Sabine.

Před následky silného větru varují meteorologové. Naposledy své odhady ještě upřesnili a předpokládají, že vítr bude ničivější, než původně mysleli. Velké nebezpečí bude hrozit v celém Česku už od nedělních večerních hodin. Nejhorší situace potom bude v pondělí přes den.

Lidé poznají zbytky orkánu na našem území třeba tím, že se jim bude ve větru hůře chodit. Měli by být opatrní, hrozit bude úraz od poletujících předmětů. Komplikace nastanou v dopravě. Nejspíš budou padat stromy, které omezí průjezdnost komunikací. Řidiči nákladních automobilů s velkou plochou by měli být ještě opatrnější. Na otevřených úsecích jim může hrozit i převrácení.

Doporučuje se sledovat vývoj situace, sledovat dopravní zpravodajství. Vhodné je zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod.

Nezdržujte se a neparkujte zejména v okolí starších budov, v blízkosti větších stromů a vysokých stožárů.

Do lesa chodit by byl nyní vyloženě hazard. Na horách omezte vycházení a nevydávejte se na túry. Dodržujte pokyny Horské služby.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru