Kdy skončí velké objížďky na třináctce kvůli stavbě mostu? Silničáři řekli termín
Stavba nového mostu pod Hněvínem. Jsou kvůli ní velké objížďky na silnici č. 13. Foto: Oldřich Hájek
Teplice

Most - Most na silnici pod Hněvínem, který je právě prochází rekonstrukcí, by měl být zprovozněn v květnu příštího roku. Mosteckého primátora Jana Paparegu o tom informoval ředitel chomutovské správy Ředitelství silnic a dálnic Martin Vidimský. Původně se sice počítalo s otevřením mostu na konci letoška, ale zabránily tomu vady v založení mostu, jež vyšly najevo po jeho rozebrání.

Primátor Paparega na jednání s ředitelem Vidimským neskrýval zklamání z přípravy této stavby, neboť docházelo k několika posunům termínu jejího zahájení a ke změnám dopravně-inženýrských opatření. Situaci vysvětlil ředitel Vidimský: „Most vede přes železniční trať, což vyžadovalo zároveň součinnost se Správou železniční dopravní cesty. K posunům termínu docházelo vlivem nevydaných stavebních povolení na objekty drah. Dopravně-inženýrská opatření neustále sledujeme a upravujeme podle aktuální situace, aby byla pro řidiče co nejkomfortnější.“ Zároveň dodal, že rekonstrukce mostu je podrobena neustálým kontrolám.

Kvůli stavbě mostu na silnici z Litvínova do Mostu je přerušena doprava na silnici č. 13 ve směru od Teplic na Chomutov. Všichni řidiči musejí přes objízdné trasy, které vedou okolo chemičky a dále směrem na Horní Jiřetín s odbočkou na Komořany, kde se opět doprava napojuje na koridor. Ve směru od Chomutova je silnice průjezdná. Doprava mezi Mostem a Litvínovem je potom svedena do jednoho silničního pásu na původně čtyřproudové komunikaci.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru