Někteří z řidičů projíždějí Srbicemi i rychlostí 120 km v hodině
Starými Srbicemi prosviští někteří z řidičů i rychlostí vyšší než 100 km v hodině. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Srbice – Obcí Srbice prochází silnice I/13, která konkrétně v části Starých Srbic komplikuje místním už řadu let život. Na vině jsou neukáznění řidiči. Za poslední čerpací stanicí, po pravé straně ve směru na Ústí nad Labem, a za křižovatkou s výjezdem od Olympie, šlápne totiž většina z nich na plyn. A to i přesto, že obec v těchto místech ještě zdaleka nekončí a platí tu stále padesátka.

Z informací, které nám poskytl ještě nedávno zesnulý starosta Milan Zyka, vyplynulo, že obcí projíždějí někteří z řidičů rychlostí dokonce vyšší než 100 km v hodině. Výsledky měření, které vedení Srbic nechalo zpracovat, jsou alarmující. Za jediný týden projelo Starými Srbicemi více než 6 tisíc automobilů rychlostí vyšší, než 60 km/hod. U některých z řidičů byla dokonce naměřená rychlost, která přesahovala 120 km/hod.

Řada obcí, které mají podobné problémy jako Srbice, by ráda participovala na pokutách vybíraných za překročení rychlosti na jejich území. To ale zákon neumožňuje. Příjmy z úsekového měření rychlosti připadají provozovatelům radarů a tím jsou v tomto případě Teplice. Bývalý starosta měl v plánu o záležitosti jednat s primátorem. Podle nové starostky Lenky Polcarové má ale obec aktuálně jiné starosti. „Ve Starých Srbicích musíme dokončit kanalizaci. Obec musí také našetřit nějaké peníze, abychom mohli v práci vůbec pokračovat,“ řekla nám těsně po svém zvolení do funkce nová starostka.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru