Řidiči museli zalovit v peněženkách. Při dopravní akci policisté vybrali na pokutách skoro osm tisíc
Ilustrační foto
Teplice

Teplice - Během uplynulého víkendu probíhala celorepubliková dopravně bezpečnostní akce, při které policisté věnovali zvláštní pozornost nákladní a autobusové dopravě a to v rámci mezinárodní organizace TISPOL (European Traffic Police Network).

Ta představuje síť evropských dopravních policií a klade si za cíl zvyšování bezpečnosti provozu a vynutitelnost práva na silnicích. Usiluje o snížení počtu osob zabitých nebo vážně zraněných při dopravních nehodách na evropských silnicích.

Do akce se zapojili i tepličtí dopravní policisté, kteří se mimo jiné zaměřili také na dodržování dohody AETR, která předepisuje například profesní způsobilost řidičů, maximální dobu řízení, délku a četnost povinných přestávek, nebo dodržování předepsané doby odpočinku a dohody ADR, která upravuje podmínky přepravy nebezpečných věcí a předmětů, pro jejichž vlastnosti (hořlavost, žíravost, výbušnost a další) může být jejich přepravou ohrožena bezpečnost osob, majetku a životního prostředí.

"Policisté během akce zkontrolovali 48 vozidel a zjistili 20 případů porušení platných předpisů. V jednom případě byla zjištěna závada na technickém stavu vozidla, osm osob nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostními pásy a jeden řidič nepředložil doklad o pojištění odpovědnosti. Celkem policisté přestupcům udělili blokové pokuty v celkové výši 7 900 korun, jeden případ porušení zákona oznámili k projednání ve správním řízení na příslušný úřad," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru