OBRAZEM: Na tradiční oslavy ve Světci dorazil i Pat s Matem. Hvězdou byl Petr Kotvald
Tradiční oslavy ve Světci. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Světec – Jednou z největších každoročních akcí v obci Světec jsou oslavy spojené s Jakubskou poutí. Konají se v parku zdejšího zámku a vrcholí v neděli v kostele sv. Jakuba mší svatou. Na slavnosti se sem sjíždějí i lidé z okolních měst a obcí. Letošní Oslavy obce Světec připadly na poslední červencový víkend, 27. a 28. července.

Kdo nevěděl, jak místo konání tradiční světecké akce najít, určitě je neminul. Hned na začátku obce nešly totiž přehlédnout desítky zaparkovaných aut. Cestu také neomylně značila vůně klobás i dalších grilovaných a pečených pochoutek. Nechyběla obvyklá zvuková hudební kulisa, stejně jako stánky s nejrůznějším zbožím, které lemovaly vstup do zámeckého parku.

Součástí slavnostního zahájení bylo vystoupení mažoretek Baby Trixi z Duchcova. V rámci programu se později také představilo Duo Hvozdovi, se školou stepu přijel Michal Krupa a s oblíbenými evergreeny vystoupila Věra Špinarová Tribute. Zahrála i skupina Alibi, a to nejenom k poslechu, ale večer, když pominulo úmorné vedro, zvedla návštěvníky od stolů a roztančila prostor pod pódiem. Hlavním tahákem sobotního večera byl zpěvák Petr Kotvald.

Nejvíc se vyřádily děti. Už od odpoledne si mohly vybít energii při cvičení na známé hitovky Petra Kotvalda. Nechyběla známá mašinka, kdy se děti vydaly v propojeném štrúdlu mezi stoly. Připravené byly pro ně také nejrůznější soutěže, ve kterých si poměřily pohotovost a vědomosti. Pobavit malé návštěvníky přišla i známá dvojka Pat a Mat. V prostorách zahrady byly pro pohodově strávené odpoledne k dispozici kolotoče, obří skluzavka, vodní atrakce, houpačky, autíčka, zkrátka všechno, co ke správným slavnostem patří.

Fotogalerie



REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru