OBRAZEM: Přestože mohou využít přechody, lidé často pro pár metrů riskují
Někteří, aby se vyhnuli přecházení po vozovce, přejdou v místech, kde se provádějí stavební práce, což je rovněž nebezpečné. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Na křižovatce ulic Masarykova a Jankovcova v Teplicích byl vjezd do Jankovcovy v červnu uzavřený pro veškerou dopravu, včetně MHD. U řady linkových autobusů i u MHD tak došlo ke změnám a je třeba kontrolovat aktuální jízdní řády. Důvodem je rekonstrukce sítí, kanalizace, vodovodů, po které dojde k opravě povrchu silnice i chodníků. Uzavírka by měla trvat zhruba tři měsíce, tedy do začátku nového školního roku.

Do Jankovcovy ulice se řidiči nyní nedostanou Masaryčky, ale z ulice Josefa Hory, Josefa Sládka, z Wolkerovy nebo kolem ZŠ na Metelkově náměstí. Objíždět úsek od Masarykovy ulice musí i linková doprava i MHD. Práce jsou rozdělené do etap a měly by postupovat mezi jednotlivými křižovatkami. Po ukončení první etapy se přesunou k části od křižovatky s ulicí Jiřího Wolkera a Sovova.

Jedná se o poměrně frekventovanou část. Jankovcova spojuje část u nádraží s lázeňskou čtvrtí a se sídlištěm nahoře na Šanově. Řidiči jí využívají také k cestě na katastrální úřad nebo do aquacentra a podobně. Někteří z místních označují současnou situaci za nebezpečnou. Zejména pro chodce. „Když jdete po chodníku na Masarykově ulici a chcete se dostat třeba k Vlastnímu krbu, u Jankovcovy musíte z chodníku sejít a pokračovat dál po silnici,“ řekl nám Josef Hnízdil. „Kolikrát tu přechází i maminka s kočárkem a dalším malým dítětem. Je to hodně nebezpečné.“

2807jankovcova

Zábrany nevymezují prostor pro chodce, ale kopírují vozovku. Úsek je nutné obejít. Foto: Ilona Kaulfuss

Zmíněný úsek je poměrně frekventovaný. Chodník u Jankovcovy ulice končí a pokračuje až na druhé straně. Zábrany přesně kopírují vozovku a nevymezují pruh pro chodce. Pokud tedy chtějí lidé tento úsek přejít bezpečně a dostat se od Alladina například k Vlastnímu krbu nebo do ulice 14. října, musí přejít přechod nad Jankovcovou a další dva přechody na křižovatce pod Hrázní ulicí. Někteří si proto cestu raději krátí a riskují.

2807jankovcova2

Řada lidí pro pár metrů raději riskuje a přechází úsek po vozovce. Foto: Ilona Kaulfuss

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru