Město Hrob se pustí v příštím roce do akce za více než 10 miliónů
Dům číslo 150 na Duchcovské ulici v Hrobu se změní na sociální bydlení. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Hrob – Ve městě Hrob bude v příštím roce zahájená nákladná přestavba objektu v Duchcovské ulici číslo 150. Záměrem vedení města je přebudovat chátrající stavbu na dům se sociálními byty. Vedení radnice počítá s vytvořením celkem šesti bytů, které budou sloužit jako zázemí pro potřebné spoluobčany.

„V letošním roce jde spíše o otázku vyřízení administrativních záležitostí. Se stavebními pracemi začneme až v roce 2020,“ uvedl k projektu starosta Hrobu Jiří Fürst. Dodal, že městu bylo potvrzeno přidělení dotace ve výši 8,75 miliónu korun. Dalších 1,75 miliónu investují Hrobští z vlastních prostředků. Vzhledem k charakteru dotace bude v domě se sociálními byty vytvořené také zázemí pro sociální služby. Jejich prostřednictvím získají zdejší potřební obyvatelé pomoc nejen v řešení různých životních situacích, ale také například při vyřizování běžných úředních záležitostí.

V letošním roce připraví vedení města podle Fürsta veškeré potřebné podklady, aby se mohl projekt v příštím roce začít realizovat. „Čeká nás například zadání výběrového řízení na zhotovitele stavby a další související jednání,“ dodal starosta.
Objekt číslo 150 na Duchcovské ulici v Hrobu je už dlouhodobě prázdný. Jeho technický stav je špatný a město chce proto dům na hlavní komunikaci, která městem prochází, opravit a účelně využívat. Dřív objekt sloužil jako bytový dům s komerčními prostory v přízemí. V těch se vystřídala řada služeb. Naposledy, podle vývěsních tabulí, které na domě ještě jsou, tady bylo železářství, instalatérství a domácí potřeby.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru