Renovace hřiště v Drahénské vyjde Novosedlické téměř na milion
Staré herní prvky obec zlikviduje. Naradí je prvky nové. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Novosedlice – v Drahénské ulici v Novosedlicích začne v nejbližší době čilý ruch. Místní obyvatelé se tak budou muset na pár týdnů obrnit trpělivostí, protože v poměrně úzké ulici dojde ke zvýšenému pohybu lidí i techniky. Zdejší dětské hřiště čeká totiž kompletní renovace. Vedení obce rozhodlo, že herní prvky už jsou zastaralé a nevyhovují současným bezpečnostním a hygienickým požadavkům.

Podle informací starosty Radoslava Bartůňka dojde k osazení hřiště novými herními prvky. Ze stávajících tady zůstane pouze jediný, takzvaný workout. Plocha hřiště se zvětší a pro bezpečnost dětí bude obehnaná novým plotem. Stavbu provede turnovská společnost TR Antoš a celkové náklady jsou spočítané na téměř milion korun. Dokončenou stavbu by podle smlouvy měla společnost předat do osmi týdnů od převzetí staveniště.

Nové dětské hřiště v Drahénské ulici nabídne po rekonstrukci dětem celou řadu zajímavých herních atrakcí, jako je třeba lanové centrum. Umístěná tady bude i multifunkční sestava se skluzavkou, lezeckou stěnou, s houpačkami, lanovým žebříkem, kreslící tabulí, nerezovými hrazdami, ručkovacími madly, vodorovným žebříkem a lanovými závěsy. Hřiště také zpestří nízkopodlažní kolotoč, balanční provazová lávka, velké houpací hnízdo, houpačka s tampovým lanem, pružinová houpadla motorka a aeroplán a lavice s volanty.

Akci obec financuje částečně z vlastních zdrojů a prostřednictvím dotace z programu Podpora obnovy a budování míst aktivního a pasivního odpočinku. Kromě hřiště plánují Novosedličtí v Drahénské ulici ještě letos provést opravu fasády školní jídelny a školní družiny. V tomto případě ale budou práce posunuté až do období prázdnin, aby nebyl narušený chod školy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru