Teplice, Litvínov - Ze spáchání trestného činu maření přípravy a průběhu voleb a referenda byl mosteckými policisty obviněn 24letý muž z Teplicka. Podle kriminalistů nabízel v Litvínově desítkám osob za volbu jisté politické strany určitou finanční částku a pozvání na večerní zábavu s občerstvením zdarma.

Jedna z volebních místnostní v Litvínově. Foto: Oldřich Hájek

"V případě odsouzení obviněnému hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců až na tři léta. Případem se i nadále zabývá služba kriminální policie a vyšetřování v Mostě," uvedla v pátek krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

"Údajné ovlivňování výsledků voleb nyní šetříme v osmi městech a obcích kraje. Jedná se o Rumburk, Šluknov, Chomutov, Kadaň, Bílinu, Litvínov, Malé Březno na Mostecku a Ústí nad Labem," dodala policistka.

Ve všech přijatých podnětech policistá nadále vyslýchají osoby, shromažďují důkazy a vyhodnocují již získaný materiál.

Kauza „kupčení s hlasy" byla také šetřena v Lovosicích. "V této věci bylo 50letému muži z Litoměřicka policejním komisařem sděleno podezření ze spáchání trestného činu maření přípravy a průběhu voleb a referenda. Muž měl několika osobám nabízet určité finanční částky za volbu jisté politické strany. Případ litoměřičtí policisté již ukončili a předali státnímu zástupci," sdělila Alena Bartošová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru