Policisté se při kontrolách zaměřili na bezpečnostní pásy. Šest lidí nebylo připoutaných
Kontrolní akce policistů na Teplicku. Foto: Policie ČR
Teplice

Teplice - Včera probíhala celorepubliková dopravně bezpečnostní akce zaměřená na poutání řidičů a osob přepravovaných ve vozidlech a používání předepsaných zádržných systémů a to v rámci mezinárodní organizace TISPOL (European Transport Police Network). Ta představuje síť evropských dopravních policií a klade si za cíl zvyšování bezpečnosti provozu a vynutitelnost práva na silnicích. Usiluje o snížení počtu osob zabitých nebo vážně zraněných při dopravních nehodách na evropských silnicích.

Do akce se zapojili i tepličtí policisté, kteří kromě dodržování povinnosti poutání bezpečnostními pásy dohlíželi také na zákaz požívání alkoholu před jízdou a během ní a dalších předpisů stanovených platnou legislativou.

Policisté během akce zjistili 21 případů porušení platných předpisů. "Šest osob nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostními pásy, čtyři řidiči překročili nejvyšší povolenou rychlost a v jednom případě policisté zjistili nevyhovující technický stav kontrolovaného vozidla," uvedl mluvčí teplických policistů Daniel Vítek.

U jednoho řidiče byla pozitivní dechová zkouška na alkohol, policisté přestupcům udělili blokové pokuty v celkové výši 9 700 korun, dva případy porušení zákona bude ve správním řízení řešit příslušný úřad.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru