Teplice - Jak to vypadá, když těžký nákladní vůz nemá funkční brzdy a potřebuje zastavit v retardéru z hrubých kamínků? To natáčela v klesání nad městem Dubí Česká televize pro pořad Automotorevue.

Zdroj: SÚS ÚK a Jan Pechout, Besip

"Retardér slouží jako brzdný pás pro vozidla, kterým selhaly brzdy a nemají šanci bezpečně zastavit. Pořad byl natáčen na silnici nad městem Dubí, kde v minulosti havarovalo mnoho kamionů a bylo zachráněno několik životů," přiblížila Magdalena Hanáčková z Ústeckého kraje.

Celá akce proběhla za asistence Správy a údržby silnic Ústeckého kraje, která rovněž poskytla vozidlo TATRA. To řídil jeden z nejzkušenějších jezdců RALLY DAKAR, spolujezdec, létající manažer a člen doprovodných týmů, legendární Josef Kalina.

Pořad odvysílá Česká televize na programu na ČT2 v sobotu 29. listopadu v 15.55 s reprízou 4. prosince v 11.25.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru