Na zimu v závěru zimy zapomeňte! Bude až 15 stupňů
Ilustrační foto: CC0
Teplice

Ústecký kraj - Máme před sebou poslední čtyři dny meteorologické zimy 2018/2019. Avšak navzdory víkendovému ochlazení se počasí moc zimně tvářit nebude, neboť vyjma slunečních paprsků nás čekají teploty až okolo 15 °C.

V pondělí 25. února bude zpočátku, v tomto případě v noci, ráno a možná i dopoledne, jasno, následně dojde od severu až severovýchodu k přibývání oblačnosti vysokého patra, ze které nikdy neprší ani nesněží. Čili pondělní srážkové úhrny budou stejně jako v uplynulých dnech nulové. Nejvyšší odpolední teploty okolo 9 až 13 °C, takže jaro jako vyšité, ráno v minimu kolem 2 až -2 °C.

Úterý 26. února přijde s více méně identickým počasovým scénářem jako pondělí, pouze s tím rozdílem, že s oblaky vysokého patra lze počítat po dobu všech 24 hodin, tedy den zalitý sluncem se bohužel neuskuteční. Nejvyšší odpolední teploty okolo 10 až 14 °C, ráno v minimu kolem 3 až -1 °C.

Ve středu 27. února střed rozsáhlé tlakové výše vpluje přímo do českého vzdušného prostoru, takže ubude mraků. Ve skutečnosti to vypadá na zálivku slunečními paprsky – během noci a brzkých ranních hodin na obloze opět nepřekvapí cirrus a spol. (oblačnost vysokého patra), nicméně ve zbylých částech středy bude severočeské nebe bezmezně modré. K tomu nejvyšší odpolední teploty okolo 11 až 15 °C, ráno v minimu kolem 3 až -1 °C.

Čtvrtek 28. února nic převratného nepřinese – slunečno nejspíše od rána až do večera, přes den 11 až 15 °C a nad ránem kolem 4 až 0 °C. Aneb poslední den zimy jak vyšitý.

Předběžný výhled počasí v úvodu meteorologického jara:

  • Pátek 1. března: v minimu 5 až 1 °C, v maximu 6 až 10 °C, beze srážek
  • Sobota 2. března: v minimu 1 až -3 °C, v maximu 4 až 8 °C, beze srážek
  • Neděle 3. března: v minimu 0 až -4 °C, v maximu 4 až 8 °C, beze srážek
  • Pondělí 4. března: v minimu 0 až -4 °C, v maximu 6 až 10 °C, beze srážek
  • Úterý 5. března: v minimu 2 až -2 °C, v maximu 7 až 11 °C, beze srážek

Jak je vidno, něco zimního je momentálně v nedohlednu. Ale třeba se i letos dočkáme bílých Velikonoc...

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru