OBRAZEM: Natáčí se u nás nový krimiseriál! Impulsem jsou skutečné události ze severu Čech
V Ústí se natáčí nový krimiseriál. Foto: Petr Sochůrek
Teplice

Ústí nad Labem - S filmovým štábem, který zhruba od poloviny ledna natáčí v Ústeckém kraji pro Českou televizi krimiseriál Sever, se mohou setkat Ústečané při svých cestách městem. Informaci ve svém firemním časopisu Infolisty a na svých facebookových stránkách zveřejnila Krajská zdravotní, sdružující nemocnice v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě a Chomutově.

Česká televize ke krimiseriálu Sever uvedla, že jde o epizody, kdy každá má svůj vlastní detektivní příběh. Spojuje je kauza slunečních elektráren na severu Čech. „Impulsem bylo několik skutečných událostí, které se staly na trase Bílina, Teplice, Ústí nad Labem," řekl k připravovanému seriálu režisér Robert Sedláček.

Stejně jako u seriálů Most! nebo Rapl 2, jež se v Ústeckém kraji natáčely v loňském roce, využívají filmaři nejen místních lokací, ale do epizodních rolí nebo komparzu obsazují zdejší obyvatele.

V jednom z dílů tak diváci spatří prostory ambulance kardiologické kliniky v ústecké Masarykově nemocnici včetně přilehlé čekárny. Do role sestřičky režisér Robert Sedláček obsadil všeobecnou zdravotní  sestru Janu Ryvolovou, se kterou se v této ordinaci pacienti setkávají každý den. „Byla to pro mě nová zkušenost a zároveň velký respekt. Raději zůstanu u svého povolání," komentovala své počínání před kamerou Jana Ryvolová. Filmaři se podívali také do Vzdělávacího institutu Krajské zdravotní. Zde se jedna z kanceláří proměnila na několik desítek minut na psychiatrickou ambulanci.

Dalším zdravotnickým pracovištěm Krajské zdravotní, do kterého filmaři k natočení scén do seriálu Sever zavítali, bylo oční oddělení Nemocnice Děčín. Možnost stoupnout si před kameru a ztvárnit roli sestřičky dostala hlavní sestra Danuše Tomášková. „Rozhodně je rozdíl v činnosti sestry při běžném výkonu práce a před kamerou. Pokud něco neřeknete, neuděláte pohyb či postoj, jak si pán režisér představuje, zazní stop a zkusí se to znovu, což v reálném životě nejde. Slova směrem k pacientovi bych osobně formulovala jinak, projevila bych zajisté svoji empatii, což jsem v roli televizní sestry nemohla a musela jsem se držet pokynů. Každopádně to byla zkušenost," řekla k natáčení Danuše Tomášková. Do role policistů byli obsazeni sanitáři z chirurgického oddělení Luboš Šembera a Patrik Pražák, kteří vzešli z castingu na kompars. Jak v děčínské, tak v ústecké Masarykově nemocnici se scény natáčely mimo ordinační hodiny, aby nebyl omezen provoz zdravotnických pracovišť.

V Ústeckém kraji se nenatáčí jen ve zdravotnických zařízeních. Jde především o krimiseriál, takže mimo filmových policejních stanic se v Ústí například natáčely scény v Obchodním centru Forum nebo Galerii Emila Filly. Práce filmařů se mnohdy neobjede ani bez dopravních omezení. Motoristé musí v centru Ústí počítat od neděle (24. února) až do úterý (26. února) s uzavřením parkoviště v ulici Velká Hradební.

FOTOGALERIE:

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru