Policisté kontrolovali, zda chodci nosí reflexní prvky. Rozdali několik pokut
Foto: Policie ČR
Teplice

Teplice - Tepličtí dopravní policisté se ve čtvrtek ráno v rámci dopravně preventivní akce zaměřili na viditelnost chodců v silničním provozu. Konkrétně kontrolovali pohyb chodců za snížené viditelnosti na pozemních komunikacích mimo obec.

V takovém případě má chodec zákonem danou povinnost mít na sobě prvky z retroreflexního materiálu umístěné tak, aby byly viditelné pro ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích.

Dohled směřovali především na riziková místa, kde podle předchozích zkušeností předpokládali pohyb chodců na pozemní komunikaci, především se soustředili na oblast průmyslové zóny u Srbic, kam často chodí zaměstnanci ještě za tmy.

2102reflprvky2

Foto: Policie ČR

Vzhledem k tomu, že předpis upravující povinnost chodců nosit reflexní prvek, pokud se za snížené viditelnosti pohybují mimo obec po krajnici nebo okraji vozovky v místě, které není osvětleno veřejným osvětlením, platí už tři roky, rozdávali policisté už i pokuty.

2102reflprvky1

Foto: Policie ČR

"Během dvou hodin zkontrolovali více jak dvě desítky chodců, šest z nich nemělo na svém oblečení žádné reflexní prvky předepsané zákonem a pohybem na komunikaci ohrožovali bezpečnost svou i ostatních účastníků silničního provozu. Kromě pokuty dostali přestupci od hlídek i reflexní pásky, snad pro ně byla finanční sankce dostatečným ponaučením a v budoucnosti již budou platnou legislativu dodržovat," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru