Muž měl ukrást SIM kartu ze služebního auta. Za čtyři měsíce na ní udělal útratu za 65 tisíc!
Ilustrační foto: CC0
Teplice

Teplice - Z přečinu krádeže je podezřelý 21letý muž, který měl jako zaměstnanec subdodavatelské firmy v areálu poškozené společnosti odcizit SIM kartu. Ta loni v květnu zmizela z jednoho ze sledovacích zařízení demontovaných ze služebních aut a odložených v dílně. Na fakturách firmy se následně objevily vysoké částky za užívání mobilních služeb a internetu vázaných právě na postrádanou kartu.

"Muž sice u výslechu tvrdil, že SIM kartu našel venku na zemi a neuvědomil si, že využíváním služeb operátora by mohl porušit zákon, nicméně získané důkazy postačily k jeho obvinění," uvádí mluvčí teplické policie Daniel Vítek.

Za čtyři měsíce, kdy kartu používal, operátor poškozené formě vyfakturoval částku přes 65 tisíc korun, pokud případ skončí u soudu, hrozí muži v krajním případě až pětileté vězení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru